JAG HAR SOM GOTT FÅTT MIN DIAGNOS ADHD..

Ni som följer min blogg vet att jag har valt att skriva om min utredning,min utredning fortsatte idag och jag ser inte det som något jobbigt. Det är människor som lyckas som har diagnosen ADHD.

Sen att jag var ett barn har jag haft svårt att koncentrera mig, jag vill alltid ha hundra bollar i luften och hatar tystnaden. Men det är lite så jag fungerar som person, skolan har blivit jobbig för mig och jag tror aldrig jag har fått rätt hjälp heller, men ADHD är inget problem snarare en möjlighet.

Jag kan stolt säga att min läkare berättade för mig att det är så gott som klart att jag har ADHD, det finns ingen diagnos ännu, men han berättade för mig att allt stämde in.

Jag hoppas ingen ser mig som ett offer, för jag är stolt över att det förmodligen är såhär! Genom att bara veta så finner jag ett lugn, och jag hoppas verkligen att ingen mår dåligt över att ni har diagnosen, utredning för att jag ska få medicin fortsätter ibörjan av Augusti, det här är den jag är, och fan vad stolt jag är över det!

Vill ni prata av er om just det här, eller berätta något ni själva vet om ADHD? Jag tycker inte vi ska blunda för det här, vi som har diagnosen ska vara stolta över oss själva, det är inget fel på oss, snarare att vi kommer få det lättare i andra situationer!

Älska livet, lev det. Sätt upp mål för dig själv och sluta aldrig le, lova mig det! 

32 kommentarer

32 svar till JAG HAR SOM GOTT FÅTT MIN DIAGNOS ADHD..

 1. Lilla jag! skriver:

  Såååå sjukt fin! Dör lite smått här bakom skärmen! ;)

 2. Line skriver:

  Jeg føler meg akkurat som alle andre selv om jeg har ADHD. Det setter ingen begrensninger om man har det, man må bare jobbe litt ekstra noen ganger. Og noen feil er det ikke på mennesker med ADHD. Det er bare at det stedet i hjernen som har utslag på konsentrasjonen, jobber litt saktere eller noe. Men keep it up, Viktor! :)

 3. En skriver:

  jag tycker jätte synd om dej och att det fins såna idioter som han Erik
  men en fråga bara du vet väl att det finns såna mesiskor som han
  varför lägger du utt att du har ADHD då ???????????

 4. maria skriver:

  hej!
  jag tycker verkligen synd om såna människor som skriver om saker som de inte har en aning om! Själv har jag både ADHD och Asperger men det var ingen som kunde ana förrän jag kollade det. ADHD skulle inte jag säga är ett handikapp utan en funktions nedsättning i hjärnan som märks av när man måste hålla en hög koncentration längre stunder och i stressade situationer. Men bara för att det är en diagnos behöver den inte bara vara negativ, många med ADHD har en hög prestations förmåga och många av de personer som blivit riktigt kända har denna diagnos. Det tycker inte jag är så konstigt eftersom de med ADHD gärna satsar allt på ett kort och ofta lyckas. Så jag tar det nästan bara som positivt, kanske måste man vara lite “störd” för att lyckas! tänk på det!

 5. molli skriver:

  Hahhaa Erik.. Det verkar som om han inte vet vad det innebär.. Precis som när man var liten och så fort man hörde någon prata om ADHD hoppade man upp på bordet och betedde sig som en galning.. Jag har för ca. 2 mån skrivit ett arbete om ADHD.. Det finns olika slags typer.. Det är väldigt stor del av befolkningen som har ADHD men de vet bara inte om det.. .. Jag tror Erik har nån typ av ADHD.. hah..
  Näjj men jag känner en kille som jag har umgåtts med mycket.. En dag berättade han att han har ADHD.. jag trodde inte på honom förren han visade pappren.. På honom har man inte märkt någonting..

  Du vet ju själv hur du skall ta till dig såna där kommentarer..

  Du e sååååå snygg,, Hade bra.. ta hand om dig! :)

 6. moa skriver:

  jag älskar din blogg!! den är grym!♥

 7. Anonym skriver:

  Vet hur det känns, folk trackar ner på mig hela tiden för mitt adhd . Dom fattar inte att det är jobbigt:(

 8. Julia skriver:

  Om inte ens han själv vet vad ADHD Egentligen är, varför då kommentera något? Haha blir så irriterad på sånt folk som tror sig veta allt och ha rätt. Det är inget handikapp, nu har han fått lära sig något nytt också! :)

  - Keep your head held high. Vilket du gör mycket bra tycker jag! Ingen skillnad på dig mot andra killar. Bara att du är väl snäppet snyggare än vissa andra. ;) Ha en bra kväll, kram!

 9. elin skriver:

  skit i han, du är bra som du är!
  din blogg rockar <3

 10. JohannaBrask skriver:

  Viktor..den killen är inte ens värd din uppmärksamhet. Gud..Erik har uppenbarligen aldrig träffat en person som har ADHD. Man märker knappt av det.
  Min ena kompis har ADHD, och hon är en av de mest underbara personerna som finns i mitt liv. Och ADHD:n gör henne, om ännu mer speciell. Visst kan hon vara extremt hyperaktiv och sprallig ibland. Men annars är hon bäst.

  Vad jag menar är att, trots att du antagligen har ADHD så är du fortfarande Viktor Frisk, den extremt snygga manlige modellen och bloggaren liksom, en kille med stil :)

  btw, hahaha naww urgullig bild ^^

 11. Min bror har ADHD och han mår utmärkt förutom att han har väldigt mycket energi jämfört med vissa andra människor. Han har också svårt att koncentrera sig i skolan men bara för det så betyder det inte alls att han är handikappad.
  Jag gör också en utredning om jag har ADHD och jag har också jätte svårt för att koncentrera mig, sitta still, ta det lugnt etc.
  Men den där Erik måste nog.. Ja, han förtjänar nog ett slag, för bara för att man har ADHD eller någon annan slags koncentrations ”sjukdom” så är man då f*n inte handikappad..

  Förresten så är din blogg jätte bra, och du är otroligt fin! Ta hand om dig :) /Hälsningar Norrland

 12. Jenny skriver:

  Hej Viktor! Tycker det är riktigt starkt av dig att skriva om ditt adhd själv har jag det och många har förolämpat mig och tror att bara för att man har adhd så e man inte riktigt värd som dom andra är som inte har adhd själv så en viss tid kändes det som att jag bara vill dö men nu är jag stark som du, du är en stor förebild för mig/Jenny

 13. Anna skriver:

  Jag tycker du ska undersöka först om du har ADHD före du skriver om de. De kan vara att du inte alls har ADHD utan istället stora koncentrationssvårgiheter, eller inlärningssvårigheter. De tar en stund att testa sig för ADHD, men jag tycker du ska testa dig först innan du börjar skriva som att du har de..

 14. Sofie skriver:

  Enligt ordlistan;
  Handikapp= “försvårande livsförutsättning, medfödd eller till följd av olycka eller sjukdom, som hämmar och håller tillbaka individen”

  Adhd’s koncentrationssvårigheter är ju absolut hämmande och en försvårande livsförutsättning. Så jo, ett handikapp skulle jag nog säga att det. Sen säger jag absolut inte att det är något negativt. Jag har själv adhd, och det har både hjälpt och stjälpt mig i många situationer.

  Blir bara så sjukt irriterad när alla blir så jäkla defensive när det kommer till handikapp! Handikappade människor är precis lika bra människor som alla andra.

 15. Viktor skriver:

  Vilken snygg bild!!! :D Passar ju i lite mörkare :D

 16. tilde skriver:

  jag har själv adhd och det är ingen som har trott förrän jag sagt det, många lägger alla med ADHD i en låda och tänker att alla är likadana men det är ju precis tvärtom! Och du kommer alltid vara viktor och kommer alltid vara den super snygga modellen och bloggaren vad som än händer !
  du är en stark person men kan bara säga lite om hur jag tyckte det var att få diagnosen och kanske kan det vara värt att dela då de flesta tyckt så med.
  först tycker man det är as skönt att man äntligen kan förklara sitt beteende i vissa situationer, sen kan man tycka det är lite jobbigt för att tankarna kan ta över lite, man inser att man kanske inte var precis som alla andra som man trodde från början. Men sen lär man sig leva med det och bygger upp ett nytt liv där det kanske finns olika hjäpmedel man aldrig tänkt på innan och helt plötsligt blir livet ännu bättre än innan !

 17. en-som-har-adhd skriver:

  Jag stör mig så j*vla mycket på att vissa folk tycker att jag e dum i huvudet bara för att jag har ADHD jag vill bara skrika att dom ska hålla k*ften då!
  Och ADHD medicin är inte knark för h*lvete!

 18. Mathilda skriver:

  Jag har Adhd, eller jag har inte fått någon diagnos på det men. Jag har svårt att koncentrera mig osv. Vet ärligt talat inte vad jag har för adhd haha. Men jag äter medecin mot det. Dock så tycker jag att det är jobbigt att prata om det. Kanske därför jag inte riktigt vet vad jag har för adhd. Kram!

 19. marita skriver:

  Jeg gikk i klasse med en som hadde “adhd” i ti år. Ca da vi gikk i fjerde klasse valgte han ut et offer som han tok hver gang han ble sur og sint. Dette offeret ble meg, og det har det aldri vært noe forklaring på hvorfor. Så han slo meg uttallie ganger, kastet stole border, sein, pinner og alt han kunne få tak i. Han dyttet meg, sparket meg og hoppet på meg. HVER gang han ble sinna gikk det ut over meg. Ble slått i svime uttallie ganger og alle de slemme tingene han kalte meg.

  Jeg husker at hver gang han hisset seg opp på grunn av at en lærer sa nei til han eller hva enn det var så visste jeg at “nå må du forbrede deg på å løpe” og det var ikke en gang jeg ikke måtte løpe, men til slutt orket jeg ikke løpe mer. Bare lot han ta meg, i skolegården, i klasserommet. ute med venner og hvor enn han ble sint.

  Så min tid på barneskolen har faktisk vært et mareritt og i etter tid blir jeg automatisk redd for personer som forteller meg at de har adhd, fordi jeg har vært redd for at de skulle skade meg og har da tatt avstand fordi jeg er redd..

 20. Lollo skriver:

  Jag har själv inte ADHD men känner väldigt många som har det och man ser att personerna påverkas väldigt olika.
  Vissa blir aggresiva och hetsiga väldigt lätt medan andra blir glada och får mer energi och kretivitet. Vilket gör att man blir glad att umgås med dem. Nu känns det som att jag delar in dem i olika sorter vilket inte är meningen men dem med ADHD visar med glädje och energi än många andra, och du visar väldigt mycket glädje och energi i din blogg också. Det är de som bland annat gör den så bra :)

 21. johannapaulina's skriver:

  Shit, du öppnar verkligen nya dörrar för mig och får mig att vilja gå igenom en utredning för att få på papper att mitt beteende stämmer ihop med ADHD. Har alltid haft koncentrationssvårigheter, klarar inte av tystnad och får ryck i benen så fort jag sitter stilla! Jag kan även vara otroligt aggressiv av mig..
  Men har alltid tackat nej till alla möjligheter jag fått om att göra utredning, jag är rädd att inte bli behandlad som en vanlig “normal” person ifall det stämmer in att jag har ADHD.
  Men du har verkligen fått mig att öppna nya dörrar och jag ska fan i mig gå utredning nu!!
  Tack mannen!

 22. my skriver:

  skönt o höra att du ser din ADHD som positivt!
  du är den du är, så är de!
  kramar

 23. Julia skriver:

  Det är otroligt starkt att “komma ut med det” så som du gör och visar att du Är stolt över det och den Du är. Och det ska du vara också! Du är ingen annan person mot vad du har varit förut bara för att du har ADHD. Du blir inte stämplad precis. Och är det folk som klankar ner och håller på och snackar en massa skit (som det förmodligen är för det finns alltid sånt folk) så är det bara att strunta i dom och vad dom säger, för dom vet egentligen inte ett skit och är förmodligen väldigt ledsna och inte glada över den han/hon är. Oftast så är det så, att personen i fråga inte mår så bra själv.

  Min tvillingbror har ADHD och det är inget varken jag eller han skäms över. Klart att det var jobbigt i början för honom när han fick diagnosen, men som sagt, han är fortfarande samma kille. Han har bara väldigt mycket ilskenhet i sig ibland och har svårt att koncentrera sig med olika saker och ting, men egentligen, spelar det någon roll? Jag tycker väl mer att det var skönt för honom och för oss (hans familj) att han/vi fick reda på vad det var för något.

  Fortsatt vara en såhär stark och bra kille som du är så kommer inget kunna hindra dig i livet, det lovar jag dig! Kramar till dig Viktor, du är en fin kille! :)

 24. max skriver:

  inte hans fel att han har adhd han är 17 och de är jävligt många som gillar hans blogg som han skrev förut 17 år och redan kallad förebild de är stort!!

 25. Johanna skriver:

  Jag vet inte om du tror alls på Gud!! Men det gör jag, och jag tänker bara skriva det att jag ber för dig. Och vad som än händer dig, så kommer allt ordna sig. Varför jag ber just för dig, är för att jag ser din styrka och att du aldrig ger upp vad som än händer. Jag ber för många visst, men det är något med dig!! Jag kommer fortsätta att be för dig, jag tror alla behöver det. Du får tro vad du vill, men jag säger dig Gud är god och han kommer hjälpa dig varje dag till livets slut!! Kram

 26. Matilda skriver:

  Fortsätt kämpa Viktor jag vet att du kan, är stolt över dig att du verkligen kan se det ljusa i alla jobbiga situationer ! Det är inte många som kan göra sådant. Du verkar vara en sådan underbar kille och det gillar vi!
  Man ska vara den personen man är och leva så livet ut, ingen kan ändra på ens personlighet! Kram på dig Viktor! :D

 27. Alla är vi unika och har olika personligheter. Vi är bra på olika saker. Du är speciell Viktor och jag älskar hur du förstår det och verkligen är nöjd med dig själv. Fortsätt så, du inspirerar många andra att göra lika dant!

 28. Isabell skriver:

  Viktor, vill att du ska veta en sak. Som du säkert redan vet, men man kan aldrig höra det för mycket.
  Du är så jävla grym! Vet du det?

  Det är helt sjukt vad du ger oss, du sitter bakom en skräm och skriver och allt bara rusar rat in i hjärtat på oss flesta hoppas jag. Jag kan tala om att det gör det på mig iallafall.
  Du skriver och formulerar dig på ett så jäkla bra sätt!

  Jag ser verkligen upp till dig, och vet att du är mångas förebild. Så jag är inte själv om att tycka det, de vet jag!
  Ända sen första gången jag öppnade din blogg, så har jag inte kunnat slita mig. Inte ens 1 sekund. För du är så sjukt jävla bra!!!

  ADHD, inget som jag själv har. Men det finns några i min släkt som har det. Och jag vet hur jobbigt det var för dem att få veta sin diagnos. Jag vet att du är stark viktor, för de har du visat för oss så många gånger förut! Stay strong boy, och visa vad du går för!

 29. viccan eriksson skriver:

  Jag har själv ingen diagnos på ADHD men de finns tecken på det. Har själv jobbigt i skolan och har svårt att koncentrera mig, vissa vet hur man får “igång mig” jag har nån slags punkt då jag blir riktigt arg och irriterad på allt. ADHD är något man inte är stolt över man har men man ska inte skämmas över det. De finns hur många ungdomar som har den diagnosen.
  Stå upp för dig själv viktor.

 30. Rebecka ♥ skriver:

  Hej! Måste bara säga att du är helt otroligt bra! Får verkligen en mycket bättre själv känsla när jag sitter och kollar igenom din blogg, har inte läst den innan men kan säga att jag har suttit ett tag och kollat igenom den nu! Du är hur grym som helst!

 31. :) skriver:

  Läser din blogg dagligen. Du är verkligen en bra manlig förebild. När jag mår dåligt & skit blir jag alltid på bra humör när jag läser saker du skriver på din blogg. Du har verkligen hjälpt mig mycket !
  Åhhh tack.

 32. Linn skriver:

  Jag har också diagnosen ADHD. Har käkat medicin i över ett år nu. En sak som jag vill varna dig för är medicinen. Om du får en medicin som kallas concerta. Vad du än gör, slarva inte med maten. Du går ner i vikt som bara den. På ett halv år gick jag ner 12 kg pågrund av BARA medicinen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>