DET GÖR SÅ JÄVLA ONT I HJÄRTAT.

Nu sitter vi förmodligen alla, kanske vid en ny dator eller besviken över att man inte fick så mycket som man hade hoppats på. Att det blev fel modell på telefonen du önskat dig.
Stopp!

Nu när jag sitter här, när jag läser om hur alla har fått så fina julklappar så gör det ont i mig. För jag vet. Att det finns barn, ungdomar som aldrig får fira jul. Det finns föräldrar som idag sitter med tanken att det inte finns pengar för att kunna få fira jul med sin familj. Det är så många som tycker det här julen är den värsta tiden på hela året. Det är så orättvist, det gör så ont. Att jag ska sitta med julklappar för hur mycket pengar som helst när andra sitter helt utan. Det gör ont, det skär i mig. Jag tänder ett ljus, torkar bort en tår och försöker förstå hur jävligt vissa har det.

Jag vet att det finns dem som läser min blogg som har det såhär. Jag vet att det finns människor som läser min blogg som just nu sitter och är väldigt nöjd men missnöjd med sina julklappar. Snälla gör mig en tjänst. Var nöjd. Var nöjd över hur bra du har det. Hur många som sitter i den här stunden och skulle bara vilja ha en kram, bara få känna lite värme och kärlek.

Fan det gör ont, det gör så jävla ont! Ta hand om varann nu, var inte missnöjd över att du inte fick det du ville, drick inte för mycket alkohol. Ta vara på den här tiden. Det finns dem som skulle göra allt för att få ha det som du ikväll.

Jag vet inte vad jag ska säga, jag kan inte ens välja en bild. Jag kan inte göra mycket ikväll, men jag kan inse, jag kan förstå. Och det betyder nog mycket för många! Jag tänker på er!

20 kommentarer

20 svar till DET GÖR SÅ JÄVLA ONT I HJÄRTAT.

 1. Maja skriver:

  Så sjukt bra skrivet. Respekt.

 2. Louise skriver:

  Oj va bra skrivit!! Du är en stor förebild för mig, det ska du veta!

 3. lina skriver:

  Så himla bra skivet.. Det som man tycker om med dig det är just det här, du skriver om saker som är så bra. Och du säger saker som får än att tänka efter och till och med vara nöjd med sig själv! Vill även säga att jag har skrivit ditt namn på ett papper och satt upp det bredvid min spegel, så varje morgon jag ska göra iordning mig så tänker jag på det du har skrivit om att man ska te.x vara nöjd med sig själv, och det hjälper faktiskt med att ha ditt namn där :) !

 4. Patricia skriver:

  Bra skrivet, mycket bra skrivet!!!

 5. Hej skriver:

  Hej.
  Tack för ditt inlägg.

  Jag har sen, jag alltid minns, aldrig firat jul. Ingen julmat, ingen julgran, inga presenter. Det enda jag begär är lite kärlek från nära och kära men inte ens det får jag. Jag vet inte om det är fel på mig eller min familj som helhet. Jag har varje år, den 24 december legat i min säng och degat. I år, idag, har jag scrollat runt i instagram och sett fina leenden och dekorationer runt hus och hem. För min del? Tv är påslagna och jag ligger i min säng och väntar på att somna om, igen. Har inget bättre för mig än att sova. Jag vet inte varför men det har blivit som en tendens att få skäll varje julafton, just på denna dag. Att jag inte gör mycket nog för min familj. Alltså jag vet inte vad jag ska skriva eller vart jag vill med detta men jag kan säga dig att ja. Jag har nyaste iPhone modellen, jag har ett tak över huvudet, mat på bordet och en säng att sova i men fortfarande. Ingen kärlek.

  / anonym tjej från eskilstuna

 6. Anonym skriver:

  Har börjat läsa din blogg väldigt nyligen, men fastnade direkt. Känns kul att se att det finns bloggare som faktiskt tänker ett steg längre och på sin omgivning. Jag önskar dig en jätte fin jul! Själv spenderar jag min jul i sängen, har jätte fin familj, julmat, julklappar osv men pga kronisk sjukdom med outhärdliga smärtor har jag tyvärr inte möjligheten att spendera dagen med nära och kära. Så alla ni andra, uppskatta det ni har och god jul på er!

 7. Julia Sjöström skriver:

  bland det bästa jag har läst!

 8. Anna Jonsson ♥ skriver:

  God Jul Viktor! Du är en superbra förebild, sen jag började läsa din blogg har mitt självförtroende höjts! Det här inlägget är något av det bästa man kan skriva på en blogg! Puss!

 9. Elin skriver:

  Fina ord! Vilken godhjärtad kille du är! :)

 10. Felicia skriver:

  Jättefint skrivet, fick mej faktiskt att tänka till:)

  Din blogg är underbar och de är du med! Jag har fått bättre självförtroende sen jag började läsa din blogg och du är en förebild :)

  Kram

 11. Riktigt bra skrivet Victor! Och du har helt rätt. Medan många klagar över att de inte fått den där julklappen de önskat sig så finns det dem som inte ens kan få fel julklapp eftersom de aldrig får någon över huvud taget. Så himla hemskt! Bra att du tar upp sådant här för det är väldigt viktigt att tänka på.

 12. Anonym skriver:

  Riktigt bra skrivet!

  Jag har nog alltid tillhört de barn som önskat sig de dyraste prylarna och alltid velat ha de senaste, modernaste sakerna.. och självklart blivit besviken ifall jag inte fått det jag önskar mig.
  men det här året förändrades allt. Min familj och jag hade planer på att fira jul med släkten, precis som vi alltid gör. Men saker förändrades.. min mamma blev allvarligt sjuk dagen innan julafton och fick föras till sjukhuset. Hon var tvungen att stanna över natten, vilket betydde att vi i familjen vaknade upp i en sjukhus säng på julafton brevid min lidande mor. Vilket för mig var en hemsk känsla. Vi firade julen på sjukhuset, tillsammans med min mamma. Ingen julmat, ingen kalle och inga paket.. bara ren kärlek! vilket fått mig att tänka annorlunda!
  Även fast den här julen har varit den jobbigaste hittills, har jag ändå fått den bästa julklappen i mitt liv, som slår alla dyra märkeskläder och nya mobiltelefoner.. jag fick se hur mamma blev bättre , och jag fick se lättnaden i hennes min när doktorerna
  berättade att mediciner kommer hjälpa henne ur detta!

  / tjej 15 år från Södertälje

 13. Johanna skriver:

  Du skriver rakt från hjärtat, vackert skrivet viktor.

 14. Elin skriver:

  Så bra skrivet! Man ska vara tacksam för det man får och man behöver inte lägga ut allt man får på fb och insta.
  Alla har inte råd och då behöver inte dom som har råd “skryta” med allt dom fått!
  Ha en fortsatt bra jul Viktor

 15. Johanna Grant skriver:

  Jag har börjat läsa din blogg efter att ha läst Nellies blogg. Gillar hur du verkar vara som person, så himla jordnära och ödmjuk. Riktigt fint inlägg, har själv också skrivit liknande nu under de sista dagarna. Jag hoppas att alla människor där ute kan vara nöjda över det dem har, över att ha en familj, över att ha en frisk familj och över att kunna ha tak över huvudet och värme där man bor eller försöka se det positiva i det man faktiskt har.

  Jag vill inte ha de nyaste sakerna eller de dyraste sakerna. Jag vill ha min fantastiska häst som ger mig mer lycka tillbaka än alla ting i världen. Jag är lyckligt lottad som kan få ha honom men just på grund av det så kan jag inte få massa annat. Får jag bara ha honom samt få ha min familj frisk samt nära och kära och sedan kunna få lite kärlek så är jag mer än nöjd, då är jag otroligt tacksam och kommer alltid att vara.

  God Jul i efterskott och Gott nytt år, ha det bäst!

  Kram Johanna Grant

 16. Anonym skriver:

  så sjukt jävla bra skrivet!!!! <3

 17. Emelie skriver:

  Så bra skrivet viktor, håller med dig för varje ord!
  Ha en bra dag :)

 18. Emma skriver:

  Så sant och så bra skrivet. Brukar också tänka på det, livet är orättvist helt enkelt.
  Fina du, kramar!

 19. Deborah skriver:

  Mina föräldrar är Jehovas Vittnen. = vi får inte fira födelsedagar, jul, midsommar, lucia, Halloween, inget.

  Jag är osäker på vad jag tror. Vissa saker låter helt crazy om Gud. Men vissa saker finner jag inget annat svar om.
  Men jag vill ändå inte förlora nåt “att inte få fira nånting” när alla andra får det.. Blir en outsider pågrund av det. Har gått på tre-fyra födelsedagsfestwr i hela mitt liv. Det har varit gångerna mina bästavänne fyllt år och jag ställt till med stort bråk hemma.
  Men nu för tiden får jag ingen inbjudan ens. Kan inte dela med MIg av nåt julminne, julklapp.

  Jag vill fira. Men får inte. Visst jag får presenter ofta nu istället. Men. Den där känslan av det där speciella.. Verkar.. Underbart. Och nåt jag vill ha. :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>