INSTABIL.

Jag sitter just nu och äter med några vänner, men ni får ett tidsinställt inlägg..

Det är söndags kväll, den kvällen då framförallt många ungdomar landet över,har ångest för kommande dag, skolan börjar och vardagen är tillbaka. Efter att vi under en hel vecka längtatat efter helgen.. För ett halv år sedan hade nog jag också tagit kudden och kramat den hårt över ögonen för att vardagen var tillbaka igen..

Men idag är det inte så, jag längtar efter vardagen, jag längtar efter studierna. Jag har tänkt, tänkt och tänkt och jag tycker om Stockholm väldigt mycket, jag har riktigt många vänner här i alla åldrar, både killar och tjejer. Men jag längtar hem såklart. Jag har inte fått träffa min mamma på snart tre veckor, och det kan låta barnsligt, jag vet. Men så är det och jag står för att jag har känslor och att jag känner saknad, kanske inte så konstigt trots allt.

I stundens skrivande så ska jag vara ärlig och säga att de senaste månaderna har varit ganska tunga, att klara vardagen ensam, och jag har varit instabil, för det jag har gjort är att kolla på vad mina vänner gör, och hur långt dem har kommit med sitt liv, men då brukar jag oftast stoppa upp och tänka. Men Viktor.. Du är 17 och dom här människorna vissa av dem är över 25. Men klart man tänker så, man måste ju vara dum, galen och klantig för att kunna bli äldre, mer eftertänksam och må bättre.

Att flytta hem och börja om igen, starta om från nytt kanske bara vore skönt, men som ni ser så är jag väldigt instabil just nu så jag behöver nog hjälp från er.. Det här är första gången jag frågar mina läsare om råd..

Jag brukar inte fråga er, men vi känner varann för bra för att jag inte skulle göra det.. Jag lever inte alltid som jag lär, men det står jag för! Jag känner att det är viktigast att vara ärlig mot er iallafall. Snälla hjälp mig nu.. Vad ska jag göra? Jag vill må bra, och inte alltid känna stress över allt. ?

21 kommentarer

21 svar till INSTABIL.

 1. Emelie skriver:

  detta fick verkligen tillbaka min respekt för dig, du är så braaaa!

  stanna bara upp ett tag, åk hem och ta några dagar då du bara gör absolut ingenting förutom att ta hand om dig själv och tänk igenom saker och ting

 2. Anonym skriver:

  Börja plugga igen!

 3. Anonym skriver:

  åk hem och spendera några dagar med din mamma och ta de lugnt! vila upp dig och så.
  sen åker du tillbaka till Stockholm och är piggare och lever ut drömmen du har :) det är starkt av dig att flytta hemifrån vid 17 års ålder och våga leva sin dröm ! du ska vara STOLT för bloggen du har är grym och du är en mycket bra förebild !

 4. Anonym skriver:

  Vet du vad? Jag kommer precis från ett uppbrott med mitt ex, det var fyra månaders sedan det tog slut mellan oss. Jag bodde hos han och blev tvungen att flytta hem. Jag har fått ordning på livet för stunden, jag tränar fem dar i veckan, jag går en utbildning, jag ska träffa min drömman om två veckor.. Mitt råd är att åka hem några dagar och känn efter hur det känns, för min del var det jobbigt i början. Kände bara för att äta glass i sängen men tog mig i kragen och fick ordning på tillvaron.Kunde inte vara gladare och har gått ner alla sambokilon!

  Börja plugga, gör något meningsfullt i stället lev ett ytligt liv som “bloggare”..Du kanske trivs med det just nu och är i den åldern men man måste tänka framåt och på framtiden också..Få en bra framtid som möjligt!

  Du är en otrolig förebild. Du är så himla klok och jordnära..

 5. max skriver:

  Du, viktor. jag och mina polare har kommit in på dig i olika samtal på senaste tiden. och jag måste dela med mig av detta till dig. Du kanske bara tror att det är tjejer från typ 12-16 17 år som är fett avundsjuka på dig för att du får sån bekräftelse, får umgås med s.k kändisar, får betalt av att blogga, bo i stockholm osv. Men jag ska säga dig att det finns så sjukt många killar också. Och jag är inräknad bland dem. Du är bara 17 och jobbar inom det du tycker är roligt, du är modell, får träffa så mycket människor som man bara kan drömma om att man själv skulle få träffa överhuvudtaget och du har sådan jäkla “talang” när det gäller mode och kläder. Du klär dig riktigt fräscht, bär de märkerna som är “inne” och alla dyra märken.
  Visst, jag är en kille som faktiskt också bryr mig om kläder. jag tar på mig tex ralph lauren, abercrombie osv. men vi killar som klär oss så kommer ändå inte upp i din s.k nivå. Du kan verkligen det “ämnet”.
  Det jag vill få fram med det här är att du verkligen ska va stolt över vart du bor, vad du gör, vad du vill och framför allt vem du är.
  Observera!!! du är 17 år och har flyttat till Stockholm helt ensam (eller du har det va? haha). vad ska folk förvänta sig? att allt är på topp hela tiden och man är lycklig 24/7. Det finns inte på kartan att det skulle hända.
  Gör det du arbetar med och gör om dagarna till något att längta efter. Till något kul som skall inträffa. Eller om du nu bodde själv (?) , varför inte flytta “ihop” med en kompis? Fatta va kul ni hade haft då! Och fortsätt med träningen och kör ännu hårdare. Jag bestämde mig i våras att verkligen ta tag i mitt liv och börja träna på riktigt allvar. Och idag tränar jag 4-6 gånger i veckan. och sen i april har jag redan uppnåt min s.k “dreambody”. Och framför allt tycker jag att det är KUL att träna nu. Ta dig in i en rutin och träna med kompisar och gör träningen till en rolig grej.

  Och jag måste uppmärksamma detta igen… jag tror inte du har en blekaste aning hur stort antal det egentligen är som verkligen önskar att de var du. Som är beredda på att göra mycket för att få byta liv.
  Du är fett ball grabben och måste säga att du är jävligt modig som gjort ett så himla stort steg i ditt liv i så här pass ung ålder. Du rockar, kom ihåg det! :D

 6. Ella skriver:

  Vad jag har lärt mig av min ADHD är att man ibland bara måste stanna upp och vila. Man orkar inte allting på samma kväll eller helg. Så du måste välja bort en del saker och få mer struktur och rutiner! Kram <3

 7. Jasmine skriver:

  Klickar in på din blogg lite då och då och det som slog mig är att du är otroligt stark. Jag vet PRECIS hur det är att flytta hemifrån tidigt. Själv har jag flyttat hemifrån och är 16 år, kom från Vingåker i Södermanland och nu bor jag i Rättvik i Dalarna. Flyttat helt och hållet, från att få hjälp med precis allt. Så får jag fixa med allt själv. Laga mat, städa, diska, tvätt och det som är jobbigast och svårast.. att min häst ska trivas!

  Ja, jag är 16. flytta hemifrån med min häst och jag har haft en sådan jävla hemlängtan så jag har gråtit. Men sen nu på senaste tiden så har jag hittat några få människor som får mig att bli positiv. Känna att det inte är jobbigt att gå till skolan. Och det är dom personerna man måste ha för att trivas. Jag har flyttar 27 mil hemifrån. Ifrån min trygghet, min kompisar och min familj.

  Men tänkt positivt, du är en grym kille. Då menar jag GRYM! du har hela livet framför dig, och redan har du kommit så långt! Du är sjukt snygg, och ja. Det är väldigt många som skulle vilja byta plats med dig faktiskt!

  Och jag vet precis vad du går igenom, och liksom vad ska vi förvänta oss? att du ska vara på topp hela tiden och inte få hemlängtan? det är bullshit. Du är grym, kom ihåg det!

 8. anja skriver:

  jag tycker du ska följa ditt hjärta viktor, om du känner att vardagen är tung och att du längtar hem så tycker jag du ska flytta hem, du är fortfarande ung och du har hela livet framför dig, du är stark,men om du längtar tillbaka till studierna tycker jag att du gå i skolan,stockholm kommer inte försvinna och när du är redo kommer du komma tillbaka :)

 9. finländaren skriver:

  Åk hem, ta ledigt några dagar och bara njut. Har själv varit nära väggen 2 gånger under det senaste åren. Då är jag endast 16. Som tur märkte både mamma och mina regissör det och sa stop. Mamma fixa ledigt åt mig 2 dagar första gången som jag bara sov och vila. Den andra gången så tog jag själv ledigt åkte med en vän till min fammos stuga, sket i telefon och dator, fiska, simma och sov. Men aldrig att jag ger opp mina drömmar. Jag vill bli en skådespelare och tänker bli en skådespelare. Jag har svårt att säga nej men får ofta allt att gå ihop.

  Jag tycker du inte skall flytta tillbaka. Stanna i stockholm men det är viktigt med pauser. Åk hem minst varannan vecka ett helt veckoslut. Åtminstone när du ännu är så ung. Då hinner du tillbringa tid med familj och vänner. Viktigt!

  Take care! :)

 10. Ullis skriver:

  Hej Viktor

  Jag är en tjej på 26 år som ganska nyligen börjat läsa din blogg. Jag kanske inte är i den åldern som de flesta av dina läsare är men ja måste berätta för dig hur mycket även jag uppskattar din blogg.
  Bakom en otroligt fin fasad finns en ännu finare kille!
  Det är bland annat det som får mig att uppskatta din blogg, att du vågar berätta för dina läsare att även du med ditt fina yttre också kan va skör på insidan och jag tror att du i och med det är ett stort stöd för många som läser din blogg som kan känna igen sig i dig.

  Ta reda på vad du vill och lyssna alltid på dig själv!

  Sen vill jag passa på att hylla även dina läsare för alla fina svar du fått! Många av er är unga men samtidigt så otroligt kloka! <3

 11. Sanna skriver:

  Hej viktor! Först måste jag berömma dig för din blogg och din syrka och hur du klarar allt! Det är galet roligt att följa din blogg :) Jag gjorde valet att flytta till en annan stad bort från mina vänner, från mitt liv för 2 månader sedan, och jag är 15år. Varje dag undrar jag om valet var rätt jag tänker nästan alltid att jag vill flytta tillbaka och vissa nätter ligger jag bara vaken och tänker. Fast jag har fått nya vänner här och dom är jätte härliga och snäll så vill jag ändå inte bo här, men jag vet att om jag stannar kvar här så vinner jag på det i längde. Det är okej att känna sig vilsen för vi är ju alla människor. Jag tycker att du ska tänka igenom vad som är bra i sthlm och vad som är bra hemma, det possitiva och det neggativa. Men om du stannar kvar i sthlm så vinner du kanske på det i längden? precis som jag. Eller åk bort någonstans med dina vänner och gör något roligt, bara glömma vardagen. För det behöver man! Men som sagt du är bara 17år, det är nu man ska leva livet och ha kul! Inte sitta på ett kontor hela dagarna för det kan man göra senare. Du är ju bara ung en gång, ta vara på den tiden! Iallafall tycker jag så. Och kom ihåg du duger precis som du är ovasett vilka val du gör! Du har iallafall mitt stöd! Ta hand om dig, kram! :)

 12. Ellen skriver:

  Precis som du själv säger är du bara 17 år och har hela livet framför dig men man lever ju också bara en gång, jag menar liksom att man ska ta vara på dom chanser man har i livet och försöka göra det bästa utav det men man måste också må bra utav det man gör eller hur? Om du nu känner att du växer upp för fort eller vad som nu är problemet så kanske det är en bra idé att åka hem en vecka, umgås med folk som känner dig innan du blev bloggaren Viktor Frisk. Och om det då visar sig att du saknar Stockholm livet åk då tillbaka men att du försöker åka hem lite oftare så att du får känna dig som bara Viktor Frisk i några dagar! Eller om det visar sig att du inte alls känner för att lämna ditt hem stanna då i några dagar till och om du fortfarande inte känner för att åka tillbaka ta en riktigt funderare över om du vill stanna, kanske ta upp studierna igen eller om du ska ge Stockholm en chans till! Kom bara ihåg en sak och det är att du ska göra vad som känns bäst för DIG och ingen annan, bry dig inte om folk säger att du bara har en chans i livet för om du inte mår bra över det du gör är det ingen idé att gör det heller, eller har jag inte rätt?

 13. jocke skriver:

  väx inte upp för snabbt, va ung så länge det bara går! även fast det kan vara ballt o göra vuxen grejer, men det kommer senare, för du är bara ung en gång!

 14. Philip skriver:

  Ibland kan det vara lätt att imponeras över andras liv då man sällan ser baksidan- det negativa. Allt kan verka så lyckligt på ytan och ibland finns tyvärr bara yta. Jag tycker du skall fundera vilket liv DU vill leva. Följ hjärtat så blir det rätt! Jag var jättenära att hoppa av studierna när jag var yngre efter att lockats av äldre kompisars framgång. Tack och lov så kämpade jag på och pluggade jag vidare. Så här några år senare kan jag konstatera att det var ett lyckat beslut. Nu lever jag MITT liv och MINA drömmar, inte ANDRAS liv och drömmar som jag inte har.

 15. Linnea skriver:

  Ska jag va ärlig så har jag tänkt länge att du börjar spåra totalt och ja känts väldigt instabil. Jag tycker att du ska åka hem och spendera några dagar hemma och vila upp dig. Fråga ditt hjärta va du vill och ta sen hjärnan med dig i beslutet om vad du vill göra. Och satsa sen stenhårt på det du vill. För innerst inne så är du min förebild Viktor just för att du e så stark som person och kämpar för det du vill ha tills du får det.

 16. Dennis skriver:

  att vara 17år är inte lätt är själv de och ibland känner jag mig instabil jag blir lätt irreterad och bara är arg , sen i ena sekunden så är jag glad och tycker livet leker , för ungefär 1år sedan dog min mamma och innan de så var jag helt annorlunda , jag växte upp snabbare än vad skulle så nu när jag är med mina kompisar som är i min ålder så känns de ibland hur mycket jag har förändrats att jag inte är som andra 95or jag har mongat upp så fort till och med min familj och vänner säger att jag har förändrats på ett stort sett att jag inte är samma gamla Dennis jag har tappat kontakten med många av mina kompis pga hur jag har blivit har inte så många nära vänner kvar men men , när jag gick igenom allt så tänkte jag väldigt mycket jag kunde sitta i mitt rum en hel dag och bara tänka och lyssna på musik , de jag tänkte på allt , hur mitt liv ska se ut hur jag kommer va i framtiden allt verkligen det fick mig att komma på rätta vägar igen , jag kan sitta i flera timmar och bara prata om allt de är jävligt skönt och man får ut allt men de svåra är att hitta någon som förstår en , så ta din tid och prata med någon av dina vänner och försök att få ut allt det är det bästa som finns de lova rjag de hjälper så mycket

 17. Maja och Julia skriver:

  Kör hårt, grabben. Du klarar allt, du klarar det här :)
  Kärlek

 18. Moa skriver:

  Du har kommit långt och kommer antagligen komma längre, du är inte gammal än och dem flesta i din ålder bor hemma går i gymnasiet och har inte ens börja tänka tanken att flytta hemifrån och arbete. Det viktiga i allt är att aldrig tappa sig själv, inte glömma dem man älskar och komma ihåg att bara andas ett tag. Som många andra skulle jag tipsa om att åka hem till din mamma nån dag. Landa i allt, och sen kämpa vidare. Vill man komma någon vart i livet måste man kämpa men för att komma hela vägen får man aldrig förlora sig själv längs den.
  Hoppas det blir bättre snart :)

 19. Malin skriver:

  Ska hålla mig kortfattad – väx inte upp för snabbt viktor. Du har bara en ungdom, ta vara på den och gör inte förhastade beslut. Du ska självklart göra det som känns bäst för dig! Gå efter hjärtat, det brukar vara det som tillslut blir bäst, även om hjärnan protesterar.

  Det kan vara kul att bo i sthlm – ett tag. Tro mig, jag har bott här hela mitt liv och det är verkligen inget spec! Jag värdesätter min familj över allt! Vart i världen mina föräldrar och syskon än bor skulle jag välja att bo med dom, iaf nu under min uppväxt. Dom kommer inte alltid finnas där och jag skulle ångra mig innerligt om jag inte tog tillfället i akt och spenderade så mycket tid med dom som möjligt.

  Men vem vet, du kanske trivs jätte bra i sthlm och den här ”instabiliteten” kanske beror på tillfällig hemlängtan som tillslut försvinner?

  Som sagt, följ ditt hjärta.

  Hoppas allt löser sig, puss

 20. Lina skriver:

  Viktor min fina vän!
  Varje dag sen du sluta så läser jag din blogg och tänker på att jag vill också leva det där livet.
  Men jag förstår din linstabilitet, du känner en hemlängtan nu, men vem säger att den inte försvinner?
  Kom hem en stund, träffa familjen o vännerna som finns här.
  Livet du lever uppe i Stockholm är någonting varje tonåring skulle kunna drömma om.
  Men du har en barndom, glöm inte bort det!
  Tro mig, den dagen då du har familj och barn så kommer du vilja berätta för dom hur din barndom var!

  Du är en underbar kille med en jordnära tillvaro och jag tror verkligen på att du kommer göra det val som känns bäst för dig! Glöm aldrig att du måste tro på dig själv.
  Ibland lever man inte som man lär, men man lär sig av misstag, man lär sig också av olika förändringar.

  Vill bara säga det att, kom hem en stund. Ta en fika och njut av att för ett litet tag koppla av här hemma!
  Massor ut av kramar och kärlek till dig Viktor, tror på dig! <3

  / Lina

 21. Marte skriver:

  tilfelle din modell karriere ikke går som du kanskje vil, så hadde jeg begynt på skolen igjen. Det er viktig å ha en utdanning , tilfelle noe går the wrong way. viktor, du må ikke vokse opp så fort. Du er bare 17 år, akkurat som meg. Nyt livet, handsome! klem fra norge <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>