DIFFERENT IS BEAUTIFUL!

För mig finns det inte att kunna kritisera en människa för hur han eller hon ser ut, det finns inte att kunna säga till en person att han eller hon skulle behöva banta, det värsta jag vet är när en annan människa kritiserar min egen kropp, hur jag ser ut.

Tjejer bantar, spyr går på dieter och mår dåligt. Dåligt över hur dom ser ut, hur dem skulle kunna få sin kropp att kunna se lite bättre ut, hur man skulle kunna gå ner yttligare ett kilo. Men är det så konstigt egentligen? De sjuka idealen som alla ska sträva efter, modellerna på catwalken, det är bara skinn och ben. Det är läskigt att kolla, hur kan människor tycka det är snyggt. Jag kan inte prata för andra killar, men jag kan prata för mig själv, tjejer som vågar vara sig själva, inte bryr sig om sin vikt och kan skratta, le och leva ändå är något av det som attraherar mig. Men den här frågan misstolkas ofta, det finns tjejer som är såhär smala och inte kan göra något åt det, men då är det en helt annan sak, då borde du vara nöjd för din kropp för du hur ser ut, och inte må dåligt för det.

Men det jag försöker säga hela tiden är att man ska försöka vara nöjd med sig själv, hur man ser ut kunna stå rak i ryggen och känna, fan vad jag ser bra ut framför spegeln! För jobbar man på att innerst inne se sig själv som snygg, som en vinnare i den kamp och försöka att inte tänka på vad andra tänker, du ska vara nöjd med din kropp, du är unik och vet du varför? För ingen är som du! Det naturliga är fint, oavsett hur man ser ut så ska man vara nöjd med sig själv. Det är någonting som du alltid kan se dig själv som, och det är en vinnare! För att du ser ut som du gör, och hur glad du är för att ingen ser ut som du!

Ingen är perfekt, för perfektion existerar inte, inte ens på den bästa. Det finns ingenting som ens kan förklara det ordet, jag kan vara ärlig att säga att jag aldrig varit nöjd med mina ben, men jag har lärt mig leva med dem, och mitt självförtroende har hjälpt mig mycket för att kunna se det, men alla är vi fina, och alla ser vi bra ut på vårt lilla vis!

Du är unik för den du är, oavsett hur du ser ut, vilken hårfärg du har, hur lång du är, vad du har för kön eller vilket kön du känner kärlek för! Du är du, och det kan aldrig någon ta ifrån dig! Tillsammans kan vi krossa idealen, för tillsammans är vi som starkast! Tjejer & Killar, se texten, ta in och känn hur bra du är! Kärlek

/Viktor Frisk

Eller vad säger ni? Lämna din kommentar och berätta vad du tycker om vad jag just skrev, debattera och dela dina åsikter, grymt mycket kärlek!

Ni får gärna gilla och dela det här på eran facebook, det är viktigt att flera får upp ögonen för att det är okej att vara sig själv, det är okej att vara du!

52 kommentarer

52 svar till DIFFERENT IS BEAUTIFUL!

 1. elin skriver:

  Åh vad fin text, du gör så mitt självförtroende bättre!
  du är en riktigt bra förebild för killar, alla borde vara som dig!
  DU ÄR BÄST VIKTOR, EN FANTASTISKT BRA KILLE, jag älskar din blogg, du har både utsidan och insidan!
  go for it grabben! du kommer komma långt.

  ha en fortsatt bra dag! :)

 2. Glöm inte bort att killar läser din blogg oxå!

  • my skriver:

   neej, de glömmer han nog inte. läs den sista meningen! haha
   riktigt bra inlägg viktor! :) du är nog eskilstunas stolthet!

 3. Bambithces skriver:

  JAG ÄR EN SLAMPA!
  NAKENBILDER I ALLA INLÄGG!

 4. Rebecka skriver:

  riktigt fint skrivet viktor, det gav mig och säkert många andra värme i bröstet. Tack för din blogg, kämpa! kram

 5. andrea skriver:

  jag älskar dig

 6. Johanna skriver:

  grymt skrivet viktor!

 7. Anonym skriver:

  HUR GULLIGT SOM HELST!
  Sjukt grym är du, kärlek till dig Viktor <3

 8. ella skriver:

  hoppas att många tjejer tar åt sig av detdär!
  bra skrivet, det ligger hjärta och mening bakom det, likebutton.

 9. sanna karlsson skriver:

  Stämmer helt och hållet!
  http://karlssonsannas.blogg.se/2012/march/so-damn-true.html#comment
  Skrev lite om dig och bilden, kolla gärna det skulle jag uppskatta! Kram

 10. ida skriver:

  sjukt bra skrivet!

 11. Felicia skriver:

  Det du skriver är verkligen sant, synd bara att det finns de folk som ibland går på ens utseende då och då trots att de inte vet hur man är som person och trycker ner en för sitt utseende.

  Riktigt fint!

 12. Jannica skriver:

  Hej Viktor!
  Jag har läst din blogg jättelänge nu och tycker att du skriver väldigt bra! Din blogg är riktigt bra och populär på ett bra sätt till skillnad från vissa andra som bara skriver en massa skit för att få fler läsare osv.

  Du skriver ofta om det här med hur tjejer ser på sig själva, att väldigt många inte är nöjda med sitt utseénde och tycker att dem är tjocka osv. Du skriver VÄLDIGT mycket bra om det, jag håller med dig till 100% att vi ska vara nöjda med oss själva och hur vi ser ut, att man inte behöver vara sjukligt smal.
  Dina texter har hjälpt mig ganska mycket faktiskt. Jag har själv en ätstörning (anorexia) och har för en tid sedan fått hjälp på en ätstörningsklinik osv. Jag blev så sjuk i detta att jag fick lov att hoppa av skolan när jag bara hade en termin kvar till studenten, fick också lov att sluta att dansa. Jag dansade disco på tävlingsnivå men jag orkade inte med livet för att jag inte hade någon energi kvar i kroppen pga att jag inte åt och ville bli smal osv. Det är pga att jag inte är nöjd med mitt utseende, tycker att jag är tjock och vill vara lika smal som alla andra fina tjejer som jag fått denna sjukdom. Jag har liksom gått runt och trott att ALLA killar vill ha en supersmal tjej som ser ut som en fotomodell för att jag har fått höra det av väldigt många killar, men DU har fått mig att ändra mitt tänk om hur killar ser på tjejer (iallafall vissa). Det du skriver får mig att tänka till och har ändrat min syn på mig själv. Jag börjar mer och mer acceptera den jag är och hur min kropp är pga sådana människor som dig som skriver så fint om sånna här problem och verkligen menar det.
  Jag tycker att du är den absolut bästa manliga bloggaren i Sverige! Tänk om alla killar kunde resonera så här om tjejer och deras utseende (jag vet att många gör det men det finns också lika många killar som BARA tänker på tjejernas utseende och tycker att dom ska vara jättesmala och perfekta). Du får mig mer och mer att tro på att skönhet verkligen kommer inifrån. Du är verkligen en toppenkille, och du har ett väldigt bra öga för mode och en snygg stil måste jag få tillägga. Du kommer att gå långt. Och jag kommer att fortsätta läsa din blogg i evigheter! Du och din blogg är en ganska stor del till att mitt självförtroende och min ätstörning är på bättringsvägen. Tack!!!

  Många kramar Jannica ♥

 13. michelle skriver:

  Alla borde tänka såhär, att dem är vackra hur man än ser ut.
  Skrev ett tal på en engelska lektion om ‘mode-ideal’, det är helt sjukt. Efter det har jag insett hur ofta folk kallar andra för ful eller tjock. Det är helt sjukt.

  Väldigt fint skrivet Viktor!

 14. Novalie skriver:

  Mycket bra skrivet!!

  Men en sak.. Jag äter fem gånger om dagen,och då äter jag så sjuukt mycket (kan lätt äta en stor pizza helt själv) men är 158 cm lång och så smal att nästan mina revben syns (jag går helt enkelt inte upp) Det är inte så jätte kul när alla verkar vara emot att kalla någon fet,men att kalla mig benig är helt okej. Det du borde nämnt är att det finns dom som är smala som också mår dåligt,precis som tjocka. Som bilden med alla tjejer..tänk dom som vill se ut som tjejerna under,men är jätte små och smala? En tanke.

  Annars,sjukt bra skrivet och du verkar vara en kulle med sunda åsikter!
  kram

 15. Tove skriver:

  As bra text!!
  Det är exakt så det ska vara, ingen ska klanka ner på någon annans kropp, alla är fina på sitt sätt!
  Du är nog den första killen som är sådär ärlig om just kroppsideal, trodde inte det fanns någon kille som tyckte att naturliga tjejer är vackrast.

  Ha en underbar dag, du gjorde just min!!

 16. elin skriver:

  Du är en mogen och otroligt klok kille. :D As bra skrivet!

 17. jonathan Persson skriver:

  Väldigt bra skrivit, Ha det bra :D

 18. Josefine skriver:

  Viktor du har under en kort tid fått mig att må så mycket bättre! Jag vågar tro mer på mig själv och tycka om mig själv så himla mycket mer än innan! Du inspirerar mig med alla dina inlägg. Sluta aldrig att blogga för jag lovar att du hjälper fler än mig, tack för det! Du kommer att gå långt det lovar jag dig! <3

 19. Kristina skriver:

  Riktigt fint skrivet! Hoppas att folk kan ta det till sig, för du har så rätt med allt du säger!
  Fortsätt så! :D

 20. Julia skriver:

  Väldigt, väldigt, VÄLDIGT bra skrivet! Du har rätt i allting. Otroligt fint skrivet. Keep it up!
  Kram

 21. Lina skriver:

  Vill först bara säga sjukt underbar text. Du rockar !

  Vill även säga till dig att den här tjejen har tagit din text.
  http://bambitches.blogg.se/2012/march/perfektion.html

 22. isabelle skriver:

  Äntligen någon som kan stå för vad han tycker och att det faktiskt är så att man får se ut hur man vill!
  Bra Viktor :)

 23. Clixo skriver:

  älskar dej viktor. du är banne mej den smartaste kille på detta jordklot ♥

 24. Nathalie skriver:

  <3

 25. Ebba skriver:

  Kan inte säga annat än tack! Ett inlägg som detta betyder så mycket för så många, blev så glad när jag läste det! Det här gjorde precis min dag mycket bättre. Är glad att det finns en bloggare som faktiskt står med bägge fötterna på jorden och har känslan att skriva på det här sättet!

 26. Liza skriver:

  Jag håller med, riktigt bra skrivet av dig :)

 27. Anonym skriver:

  Gillar din stil starkt och du verkar ha en härlig personlighet!
  Öppen och ärlig! kö hårt ! :)

 28. Sofie skriver:

  jag håller med Dig, det är när en person låter sin fina insida lysa igenom som personen blir som vackrast!!

  men jag är likadan som Du, tränar mycket för att vara i form och vill gärna behålla six pac och andra snygga muskler till “beach 2012″.
  i form är väl bra att vara men sjukt snygg till stranden spelar väl igentligen ingen roll om det är insidan som räknas…

  ha det bra, puss<3

 29. Ellinor Boudin skriver:

  Seriöst, du behöver ett pris för den här texten! Sjukt bra skrivet :)!

 30. Emelie skriver:

  Hej Viktor!
  Jag är en tjej som alltid varit ledsen och besviken över sin kropp… Men när du skriver detta inlägget så rinner tårarna. Bara för jag är så sjukt glad att du rockade allt! Allt detta du skrivit…Är underbart. Du har rätt med alla ord som binder ihop texten…
  Allt detta har ändrat min livsstil för en sekund. Tack för allt Viktor, Love you<3
  Kram från en tjej med bättre självförtroende och ett nytt leende på läpparna :)

 31. Emelie skriver:

  *Menade att trårarna rann på mig när jag läste inlägget :) Kostar på mig ett till leende;)

 32. Nima skriver:

  Skitbra Viktor! Jag har själv varit riktigt kär i en tjej sedan flera år tillbaka och hon lider just nu av anorexia och kraftig depression. Ni anar inte hur fin denna tjejen är och jag vill hellre att hon ska vara lite större än att göra såhär. Tillsammans kämpar vi genom allt! :)

 33. Emma skriver:

  Viktor, det du skrev nu satte mig sig inte hos mig..
  jag kommer aldrig se mig som fin, förens jag gått ner dom där 20 kilona. jag är så jävla trött och gå i denna kroppen och må så jävla dåligt, jag är trött och skrika ord som, fetto, tjockis, osv till mig själv inombords medans jag kollar mig själv i spegeln, såhär är det inte jämt. right, alla ser mig som den lyckliga tjejen. men ingen förutom du och dom som läser dessa ord, INGEN vet inte att VARENDA kväll ligger jag och smågråter över hur dåligt samvete jag har över att jag åt det här idag och det igår osv. det är det enda som går i mina tankar. jag får ÅNGEST när jag ä t e r . som vanliga människor gör. jag tränar så hårt jag kan, tills pulsen höjjs till jag vettefan. tills jag ungefär ramlar ihop. för jag är helt ärligt, så SJUKT jävla trött på att vara i denna kroppen, jag vill bara gråta och skrika jag vill få en platt mage och vara smal. men jag kommer inte nå dit, för jag mår så dåligt inombords. och då klarar man inte av att hantera träningen på ett bra sätt. Det vet jag. jag kommer aldrig vara den tjejen som kommer kunna visa sin kropp, för jag är så jävla missnöjd. jag hatar mig själv och min jävla kropp, och jag behöver hjälp. och tro mig Viktor jag kommer inte vara nöjd med min kropp förens jag mår bra psykiskt och kan träna som förut och må bra, och inte förens jag har nått MITT mål. då pratar vi, då kommer jag vara fin DÅ kommer jag tycka om mig själv i spegeln. men inte nu, absolut inte.

  svara gärna i ett inlägg eller något, om du vill! hadet, peace / E

 34. lina skriver:

  Du är verkligen en sån jäkla bra kille, det är sjukt!
  Det du skriver får en att bli glad och känna sig bättre. Du är en riktigt bra förebild!
  Jag har aldrig sett en kille som du, du skriver verkligen om sånna saker som inte andra vågar göra, och du är verkligen grym!

  Jag älskar din blogg, och sluta aldrig att blogga för du är en riktigt bra förebild för andra! <3

 35. Linnea skriver:

  Så sjukt bra skrivet Viktor! Önskar att fler killar tänkte som du gör för det skulle göra att fler tjejer fick bättre självförtroende och inte svälter sig själva, bantar m.m.

 36. SE HIT skriver:

  Denna låten är bra och hjälper! Lyssna på den det handlar om det du skriver, http://www.youtube.com/watch?v=sGQtoyq7GEs

 37. Linnea skriver:

  Riktigt bra skrivit som vanligt!

  Jag och min kompis har försökt att få tag på dig genom mail och facebook men inte hört något från dig. Vi ska göra ett stort skolprojekt om detta ämne som sedan ska vara med i en stor filmtävling. Vi vill jätte gärna ha med dig i en intervju, så skulle vara jätte gulligt om du kolla antingen din, som jag sa tidigare, mail eller facebook! :)

 38. Linn Isabel skriver:

  BRA SKRIVET VIKTOR!!! :D du e en jättebra förebild :) :) much love <3

 39. Lisa skriver:

  Jag måste bara skriva att jag håller med dig till 100% att det finaste är självförtroende och att när man har det, så är det det som lyser igenom. Det är så viktigt att komma ihåg! Och alla sjuka ideal är synd och det är hemskt att det påverkar vissa människor, MEN det gör det inte okej att trycka ner de som faktiskt ser ut såhär. Förstår att du inte menar att trycka ner någon på något sätt men vi måste även tänka på dessa människor som är smala (inte sjukligt smala, utan smala) som varken vill eller kan gå upp i vikt. Jag är en av dem. Jag har älskat min kropp hur länge som helst och jag har aldrig haft något problem med att se på min kropp i spegeln och vara nöjd över den. Jag är smal, jag är inte sjuk och jag är väldigt hälsosam. Jag tänker knappt på vad jag äter men jag tränar och tar hand om min kropp. Det jag vill säga är att jag, och förmodligen många andra människor reagerar på sådana här texter. Folk säger att det inte är okej att kalla någon för tjock, men har aldrig tänkt på att det är lika fel att kalla någon smal, på ett dåligt sätt alltså. Och det är väl pga idealen förmodligen. Men idealen ändras, det har nästan blivit lika många som säger “fyfan vad snyggt det är att vara smal” som folk som säger “shit vilka vackra kurvor” och dessa ideal om att vara pinnsmal suddas ut. Storlek 32 tas bort från affärerna och det kommer istället en “big size”-kollektion. Vart är vägen på väg då? Folk lägger upp bilder där det står “Män går för kurvor, bara hundar går efter ben” och folk reagerar inte ens. Jag blir så ledsen, men mest förbannad över att människor inte fattar bättre. För även om det är sjuka ideal så är det många som ser ut så utan att kunna göra något åt det eller vill se ut så, och så länge det inte är ohälsosamt borde det heller inte vara ett problem? Problemet blir dock att man inte kan ha kläder i sin storlek.. Så snälla, tänk efter lite. Skriv gärna på bloggen om hur tjejer ska tycka att de är fina som de är, men använd inte dubbelmoral. Annars, bra skrivet!

 40. LOLA skriver:

  Det kanske är lätt för dig att sitta och skriva detta, eftersom det är så man borde tycka och ska tänka, men det är inte lika lätt att läsa det och ta åt sig av det.
  Jag har alltid vägt lite och kommer ihåg att jag hade som nyårslöfte att gå upp i vikt. Har aldrig brytt mig om vad jag väger och när min bästa kompis fick anorexia var hela jag som ett frågetecken. Jag fattade inte hur hon kunde bry sig så mycket om hur hon såg ut att det gick till den nivån. Hon blev väldigt sjuk och jag försökte verkligen att sätta mig in i hur hon kände, hur hon mådde och varför hon inte var nöjd med sig själv.

  För ungefär ett år sen började jag själv bry mig om vad jag vägde och jag inser idag hur mycket jag gått upp i vikt genom att äta vad jag vill och säga- “jag bryr mig inte om vikt”. Jag kan kolla tillbaka på ett till två år gamla bilder och önska att jag såg ut sådär igen, hade de smala höfterna och den fina magen. Idag sitter jag istället och känner på mina fula höfter och önskar att jag inte ser ut så. Egentligen har jag inte gått upp i vikt eftersom att jag fortfarande väger under 50, men jag har fått fett på magen och höfter.

  Det kan vara lätt för någon som har ett bra självförtroende att sitta och skriva att man är fin som man är, att man duger och att man är unik.
  Men för den som sitter där och är onöjd med sig själv -jag- är det inte lika lätt att förstå. Jag kan inte ta till mig något sådan då jag alltid tror att det är en lögn och att det sägs för att det är bäst så.

  Alla tycker olika, men jag tycker inte att det är fint att vara tjock. Jag gör verkligen inte det. Jag tycker det är fint att vara smal, att vara fit. Att ha smala långa ben, tunn midja och en plattmage. Tillsammans med ett par vältränade armar och en stark rygg. Det är så jag vill se ut och det är dit jag ska ta mig genom timmar på gymmet.
  Förhoppningsvis blir jag lyckligare då, förhoppningsvis är jag nöjd med mig själv när jag går på stranden och förhoppningsvis kan jag vara stolt över att jag tagit mig till mig drömkropp, kämpat mig dit och vara lycklig.

 41. Tess skriver:

  You made my day<3 du är då himla klok, 17 år och bevisar att alla är fina, Victor jag tror int du förstår hur många du fått att le med din text! Tycker även att det är strongt av dig att berätta om dina egna kropps "fasor" och du gjorde så att mitt botten självförtroende tog ett litet hopp uppåt, du fick mig att tro att jag kanske kan trivas i min kropp och vara nöjd dom den jag är. Tack Victor jag kan ärligt säga att du är min förebild, du är så himla snäll och fin önskar alla vore som du, men jag tror nog att du är en på miljonen :) Kramar till dig, tusen tack för dina fina ego boost <3

 42. Hannah skriver:

  Det är första gången jag är inne på din blogg men jag blir så positiv till att fortsätta läsa den!!
  Jag har aldrig varit så smal men efter att ha läst denna texten så inser jag att jag borde vara stolt över mig själv och vara den jag är för det finns ingen annan som mig!!
  Stort tack Viktor för att du ger mig självförtroende och är så positiv! Finns inte många som dig! Keep going!!

  ps. säg till om du kommer till skåne! hade varit så kul att få träffa dig!!

 43. ElinÅkerholm skriver:

  Fan va bra skrivet Viktor. DU fick MIG att känna att jag behöver inte ändra något med min kropp. Jag tänkte idag på just det, men efter jag läste det du skrev så kände jag mig bra nöjd med mig själv. Jag är jag. Grymt bra att du tar upp det här ämnet!

 44. Prata ut! skriver:

  Hållet helt och hållet med dig! Men duger precis som man är, det handlar inte om att man ska bevisa för andra, utan man ska bevisa för sig själv. Att man duger precis som man är :)

 45. evelina skriver:

  Började följa din blogg IDAG & wow, hur kan jag inte ha vetat om din blogg förrän nu? Jag hittade din blogg genom Nellie Berntssons blogg, då hon skrev vilka bloggar hon läste & wow wow wow säger jag bara. Du skriver rakt ut, dina åsikter, dina tankar, du delar DITT & ingen annans intresse och skriver väldigt ofta och RIKTIGT wow bra. Man kommer in i texten direkt, fattar vad du skriver, du skriver helt perfekt och du kan stå för den du är helt och hållet. Angående texten. Jag tyckte det var en så himla bra text du skrev här i detta inlägget, du menar med detta att man KAN OCH SKA känna sig vacker hur man än ser ut & jag borde lyssna mer på dig. Och vad du skriver.

  Jag har alltid tänkt att jag måste ha godislöften, och yadayada bara för att inte gå upp mer i vikt bara för att alla andra tjejer antagligen väger mindre & så. Men jag borde inte tänka så. Istället kan jag väll tänka att jag inte ska bry mig om vad alla andra säger om jag väger 40 eller 50 eller 60 eller vad jag än nu väger. Att jag bara ska må bra, få leva livet, inte tänka på vad dom andra ska säga och tycka och viska om mig eller vad som än händer.. ?

  Du gav mig ett MYCKET större självförtroende genom denna texten. Jag har lärt mig något av dig, att man ska våga visa vem man är och inte försöka bli som dom modellerna som går på catwalkarna eller dom vännerna som går runt smala. Så TACKTACKTACK ♥!

  Din blogg äger.. ska aldrig sluta läsa.

 46. Amanda skriver:

  Visst det var bra skrivet MEN jag tycker att du borde lyft fram mer att det är fint att vara smal också, eller mer att skönhet kommer inifrån för just nu nämnde du det i bara en liten mening. Jag är supersmal och kan inte hjälpa det och helt ärligt så fick den hör texten mer att känna mig…ful. Tycker att du kunde låtit bli att publicerat den där bilden “when did this become hittar then this” och istället haft en med texten att det är lika fint för det är just sånna bilder som får en att må så himla dåligt. Sånt som SÄNKER ens självförtroende!

  Många tror ju att det är helt okej att säga “shit vad smal du är!” Men det är likadant som att säga “Gud vad tjock du är”.
  Värt att tänka på!

  Ps. Din blogg är jättebra! :)

 47. Josefin skriver:

  Åååå tack för detta!!! de gjorde mig lite starkare, grät mig till sömns igår men idag kommer jag må mycket bättre TACK VARE DIG!!!

 48. Sandra skriver:

  Så fint att du lagt vikt på detta, en viktig sak för människor att vara nöjda med sig själv. Dock hör jag till den sorten som inte gör det, men det taggar många andra att vara nöjda med sig själv när du skriver det :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>