VI TÄNKER FÖR MYCKET PÅ HUR VI SER ÄN, HUR MÅR VI EGENTLIGEN MÅR..

Jag har ofta skrivit om att ni ska må bra och vara nöjda med er själva. Men vad jag aldrig har skrivit är vad jag egentligen själv ofta har tänkt och hur jag själv har mått.

Med handen på hjärtat så har jag inte alltid varit så stark som jag är nu, för jag har tänkt för mycket på hur jag själv har sett ut, framförallt min kropp. För några år sen kände en rädsla för att visa upp mig på stranden, jag hade ingen överdrivet muskulös kropp. Jag var rädd, rädd för vad tjejerna skulle tycka om min kropp, och idag undrar jag varför tjejer alltid målar upp sina ideal kroppar, när det faktiskt är tjejerna som oftast har en bild framför sig hur en kille ska se ut också. Det skrämmer mig, att vi har sett oss blinda för på dröm idealet än att faktiskt vara nöjd för att näsan sitter där den sitter och att vi mår bra.

Jag säger vi, för att jag vet att vi alla är tillsammans här, och här kan vi prata om vad som helst, för det är nog tvärt om att många av oss killar, iallafall jag och mina vänner, vi pratade om det här! Och det är nog viktigt att man pratar och berättar om sina egna erfarenheter.. Vi öppnade oss, kunde sitta och prata i timmar, för vi mådde bra, vi tog fram allt som någon gång gjort ont inom oss, vi är män vi ska vara stora och muskulösa, vi ska spela hockey och ha skägg! Tjejer ska vara smala, bruna, ha stora bröst och se bra ut inför oss. FUCK OFF!

Det här är inte verkligheten, verkligheten är att både vi tjejer och killar mår dåligt varje dag över hur vi ser ut, att vi kan se bättre ut, vi tappar allt och ger upp oss själva för att få vårat dröm ideal. Så tänk på en sak, var dig själv! Skratta, le och var glad för den du är, både tjejer och killar. För jag vet att vi tänker likadant, jag vet hur vi tänker för jag har stått där själv, jag har känt att jag inte duger, men idag vet jag mer än någonsin hur älskad jag är av mina vänner och min familj hur jag än ser ut, oavsett om jag gillar killar eller tjejer. Våga se, våga fatta. Våga inse, våga ge, våga vara ärlig mot dig själv nästa gång och säg till dig själv.

- Jag är älskad, för att jag är jag! Jag mår bra för att näsan sitter där den sitter och att jag faktiskt mår bra!

Det är det viktigaste, all kärlek till er! Verkligen all kärlek! 

Du är älskad, jag är älskad tänk inte så mycket på det yttre, våga inse att det du faktiskt mår bra av sitter på insidan, lägg mer tid på att älska än att trycka ner och må dåligt över dig själv! Älska alla, så kommer alla älska dig!

Berätta vad tycker ni, för det här är vi tillsammans, dela med dig av din åsikt?

 

14 kommentarer

14 svar till VI TÄNKER FÖR MYCKET PÅ HUR VI SER ÄN, HUR MÅR VI EGENTLIGEN MÅR..

 1. Rebecka ♥ skriver:

  Asså du är så sjukt bra! Allt du skriver stämmer och tänk om alla kunde tänka som du gör Viktor? Du är helt underbar och hur grym som helst!

 2. Moa skriver:

  Sjukt bra skrivet och du kan verkligen uttrycka dig och stärka personer. Du är grym!

 3. Nannie skriver:

  Ok jag ska erkänna jag är kurvig! Och jag gillar det , men man vill ju vara som alla andra som ser ut som pinnar! Men själva tanken är att man inte vill det igentligen! Man vill bara se ut som andra och då inte må bra.. För då är man inte sig själv.

  För två månader sen innan jag läste din blogg så hatade jag , verkligen HATADE min kropp mitt utseende , och när folk sa till mig att jag var vacker så sa jag bara * aa tack du med* men nu efter jag har läst din blogg så vågar jag ta åt mig mer och säga * Ja visst har jag snygg kropp , snygga kurvor* (Ego) * Men man måste vara lite ego om man ska vara sig själv!

  Vet att du inte läser detta viktor men tak för att du finns och har skrivit dom hära orden på din blogg som gör så att flickor som mig mår bra!

  Tack<3:D

 4. Nannie skriver:

  Menade * Tack* inte tak :D

 5. Veronica skriver:

  Det där kom som ett slag i ansiktet, på ett bra sätt. Jag har alltid haft dåligt självförtroende och jag har inte många vänner. men jag har lärt mig något på senaste tiden, och det är att ingen bryr sig om hur jag klär mig, eller ser ut egentligen. Jag har inte perfekt hår, inte perfekt kropp och jag går alltid runt och tittar på andra tjejers hår, önskar att jag kunde byta. men jag märker också att när jag pratar med folk så bryr de sig inte om mitt hår, utan de tycker faktiskt att jag är trevlig. Allt du skriver är sant! Det är nyttigt att få sånt här slängt rakt i ansiktet på en för att inse hur fånig man egentligen är!

  Grym blogg! ^^

 6. evelina :) skriver:

  Du är verkligen inte som alla andra och det är så coolt tänk om alla kunde vara som dig Viktor! :) helt perfekt. Förstår dig att du haft svårt, men det skulle jag aldrig tro nu…. jag är säker på att du betyder och gör stor skillnad fö många speciellt för mig, Fortsätt så:) kram <3

 7. Amanda skriver:

  Jag kan inte säga så mkt mer än att jag håller med dig! Sorgligt men sant så är de såhär i verkligheten. Jag själv kan erkänna att jag kan känna stor press på mig själv. (Detta du tog upp om tjejer, stora bröst, smala i brun)

  Jag önskar de fan fler killar som dig Viktor! Tjejen som fångar ditt hjärta kommer leva tryggt och kärleksfullt!

 8. ior skriver:

  Bra skrivet! Men med ett sånt utseende som du har finns det inget att vara missnöjd över. Om man istället fått det bekräftat av andra att man är ful är det svårare att vara stark… :/

 9. Janina skriver:

  Sjukt bra skrivet! Som du märker på kommentarerna hjälper du de som mår dåligt över sitt utseende. Dina ord ger styrka till de som inte vågar vara sig själva och vara stolt över det. Been there, done that, you know. Men du hjälper, jag önskar att det fanns flera som tänker som dig!

  Stay strong!

 10. robin skriver:

  Grymt skrivet! Känner igen mig o håller med dig som fan! Tack för att det finns fler som jag och tillsammans klarat vi allt :D

 11. Julien es-samri skriver:

  Håller med dig.. Kan dock inte säga att du lever upp till det själv.

 12. word! så jävla grymt skrivet! :) så är du “bara” 16 år också, Ojojoj du kommer gå långt i livet med denna inställning :)! / Ida

 13. MW skriver:

  Du är så bra Viktor, SÅ BRA. Och som någon annan också nämnde, du stärker personer. Helt underbar! Kärlek till dig, verkligen! stor KRAM! <3

 14. J skriver:

  Helt rätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>